ΚURO x Midas Jewels: Ένα art project που δίνει άλλη… διάσταση στο κόσμημα


Ένα ιδιαίτερο Art project το «Kuro» το οποίο είναι η δημιουργία κάτι πιο πραγματικού από την ίδια την πραγματικότητα, ένα καινούριο στυλ ένας καινούριος – ισμος, δημιουργήθηκε από την Fashion & Fine Art Designer, Creative Director of Kuro, Founder & editor in chief of NelyDaily και Fashion Trendsetter, Penelope Nelly.

Το Kuro έχει ένα δικό του dna βασισμένο στην αποκωδικοποίηση του τύπου της μνήμης που βρίσκεται στο υποσυνείδητο. Σε κάθε νέο της καλλιτεχνικό ταξίδι, η Penelope Nelly επιδιώκει να αναδείξει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες την εμπνέουν να δημιουργήσει πίνακες, ρούχα , κοσμήματα, φωτογραφίες, μουσικά θέματα και video art.

Οι τάσεις για την ίδια, είναι κάτι σαν την διαίσθηση. Δημιουργεί με απότομη έμπνευση και την ώθηση της στιγμής, οι οποίες όμως έχουν δυνατές βάσεις και γνώσεις από ιστορία τέχνης, μουσική, κινηματογράφο, ποιητές, παγκόσμια ιστορία, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, καθημερινότητα και από οτιδήποτε μπορεί να με εμπνεύσει.

ΚURO x Midas Jewels

Έχοντας εκκεντρική συναισθηματική έλξη για την τέχνη, η Penelope Nelly παρουσιάζει τη συνεργασία της με το midas jewelry δημιουργώντας σύγχρονα εικαστικά κοσμήματα. Δημιουργός και σχεδιαστής του Midas jewels είναι ο Δημήτρης Σαλωνίδης. Το εικαστικό κόσμημα διαφέρει από το κλασικό κόσμημα ή από τα κοσμήματα που παράγονται μαζικά διότι κατασκευάζονται στο χέρι και είναι αισθητικά διαφοροποιημένα από το τυποποιημένο.

Παράλληλα τα χειροποίητα εικαστικά κοσμήματα του midas jewels είναι προσιτά σε σχέση με την ποιότητά τους. Τα κοσμήματα που δημιουργεί είναι μοναδικά. Έχουν επεξεργαστεί στο χέρι χωρίς τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού μαζικής παραγωγής.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ασήμι, χαλκός, μπρούτζος, τιτάνιο και πιο σπάνια χρυσό, κερί μοντελισμού, ημιπολύτιμους λίθους και νέα εναλλακτικά υλικά αναπτύσσοντας νέες τεχνικές με βάση μια πρωτότυπη ιδέα.

H σειρά «A» KURO x Midas Jewels είναι σύγχρονα εικαστικά κοσμήματα για ρούχα, κυρίως σακάκια και πουκάμισα. Τα υλικά της σειράς είναι ασήμι, μπρούτζος και μέταλλο , η οποία αποτελείται από καρφίτσες με το μονόγραμμα του Kuro, κολάρο για το πέτο και αλυσίδες.

Κοινός στόχος του KURO x Midas jewels είναι κάθε ένας που φοράει τη δημιουργία να νιώθει μοναδικός, γιατί η φιλοσοφία του Kuro βασίζεται στο Customade, είτε είναι φτιαγμένα με βάση τη προσωπικότητα του πελάτη είτε συνδυάζει στοιχεία, υλικά, υφές, είδη τέχνης που τον κάνουν να νιώθει μοναδικός και ότι είναι μπροστά της εποχής του. Καθώς και του midas jewels, όπου το κόσμημα είναι ένας πολύμορφος τρόπος όρασης και έκφρασης, αποτυπώνοντας την προσωπικότητα του δημιουργού και την αισθητική του ενδιαφερόμενου για αυτό.

Instagram
Kuro___official
Midas Jewls
Penelope Nelly

65 Shares