Έξω φρενών οι εστιάτορες με τα νέα μέτρα τη Κυβέρνησης-Τι ζητούν; (Φώτο & Βίντεο)

Έξω φρενών είναι οι εστιάτορες, τα καταστήματα των οποίων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 31 Μαϊού (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ). Οι εκπρόσωποι του χώρου βλέπουν αρκετά καταστήματα του κλάδου του να κατεβάζουν ρολά εξαιτίας της κατάστασης. Ο Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο sofokleousin.gr έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κλάδου να μην ανοίξει, λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας και των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί τους 2,5 μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις».

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαμορφώσουν τους εξωτερικούς τους χώρους ανάλογα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τα 1,5-2 μέτρα και με το πολύ 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς παρουσίασε στο δικό του κατάστημα πως θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Ο κύριος Κοτσαμπάς καλείται να δουλέψει την επιχείρηση του με δυο τραπέζια και 8 καρέκλες. όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Gepostet von ΟΕΒΕΣ Σερρών am Montag, 4. Mai 2020

 

Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα για τηλεδιάσκεψη όλων το φορέων για τα νέα μέτρα λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Αίτημα που έχει αποσταλεί σε όλους του βουλευτές του Νομού Σερρών και τους φορείς. “Είναι επιτακτική η ανάγκη σύσκεψης όλων των φορέων καθώς ο κλάδος της εστίασης με τα νέα δεδομένα, επρόκειτο να σβήσει και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημία των επαγγελματιών της εστίασης. Ποιες παρεμβάσεις πρέπει να σημειωθούν και ποιες προτάσεις πρέπει να κατατεθούν στην κυβέρνηση προκειμένου να προστατευτούν εργαζόμενοι και επαγγελματίες”  αναφέρει χαρακτηριστικά.

Gepostet von Sotirios Kotsabas am Montag, 4. Mai 2020

115 Shares