Ξεκινούν αύριο οι εργασίες στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 Θεσσαλονίκης


Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η έναρξη εργασιών επί του ΠΑΘΕ στη συμβολή του με την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 (περιοχή Λαχαναγοράς) για μήκος περίπου 1,4 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, στο τμήμα αυτό θα εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή νέου εγκάρσιου κιβωτοειδούς τεχνικού διέλευσης ομβρίων και νέων ανοικτών τάφρων συλλογής ομβρίων. Επίσης, θα μειωθεί το πλάτος της κεντρικής νησίδας, προκειμένου να δημιουργηθεί ΛΕΑ, θα λάβουν χώρα εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος για την υψομετρική αποκατάσταση των εγκάρσιων επικλίσεων και θα υλοποιηθούν εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν συνολικά έξι μήνες.

Οι παραπάνω εργασίες θα υλοποιηθούν σε 3 φάσεις:

Στην 1η φάση θα εκτελεστούν οι εργασίες στην κεντρική νησίδα και στις λωρίδες επιβράδυνσης προς τις γέφυρες που οδηγούν στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Στη 2η φάση θα εκτραπεί ο κλάδος του ΠΑΘΕ προς Αθήνα, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.
Στην 3η φάση θα εκτραπεί ο κλάδος του ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας.

Έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την ΑΔΜ-Θ και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διέλευση στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών.

Κοινοποίηση