Ποιος έφερε τη δομή στον Δήμο Σιντικής κ.Υπουργέ; Ρωτούν οι Ενεργοί Πολίτες Σιντικής

Επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη απέστειλαν οι Ενεργοί Πολίτες Σιντικής με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη δομή μεταναστών στο Κλειδί. Οι Ενεργοί πολίτες καταθέτουν και το εξής ερώτημα και περιμένουν απάντηση “Ποιος έφερε τη δομή στον Δήμο Σιντικής κ.Υπουργέ;”

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ

Τον περασμένο Φεβρουάριο όλη η Ελλάδα έγινε μια γροθιά και απώθησε επιτυχώς τις ορδές αλλοδαπών που επιχείρησε να στείλει (κατά δημόσια δήλωσή του) ο Ερντογάν από τον Έβρο. Εκεί τα δικά μας παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι μας που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία υπερέβαλαν εαυτούς και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αυταπάρνηση έδωσαν και κέρδισαν πραγματικές μάχες στον υβριδικό πόλεμο που επέλεξε να διεξάγει η Τουρκία απέναντι στην χώρα μας, στέλνοντας οπλισμένους και εκπαιδευμένους δήθεν «πρόσφυγες». Δυστυχώς ο αγώνας στον Έβρο ακυρώνεται με την συνεχή παράνομη είσοδο αλλοδαπών από το Αιγαίο.

Η οργή ξεχειλίζει στις τοπικές κοινωνίες, καθώς οι επίδοξοι εισβολείς του Έβρου τελικά βρήκαν τρόπο να εγκατασταθούν στην Πατρίδα μας. Μια τέτοια δομή φτιάξατε και στην περιοχή μας στη θέση «Κλειδί». Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ελεύθερα στα χωριά μας αλλοδαποί από την Ασία και την Αφρική και προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας και την εύλογη ανησυχία των πολιτών. Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Σιντικής κ.Δομουχτσίδη Φώτιο και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τη δημιουργία της εν λόγω δομής, καθώς καταστρατηγήθηκαν δύο αποφάσεις που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής τους τελευταίους μήνες (20 Νοεμβρίου 2019 και 4 Μαρτίου 2020), με τις οποίες εκφράζεται η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Σιντικής ενάντια στη δημιουργία δομής παράνομα εισελθόντων στην χώρα αλλοδαπών σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου Σιντικής. Ο κ.Δομουχτσίδης ενώπιων 70 πολιτών έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση (κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Υπουργό Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή) λέγοντας ότι ΕΣΕΙΣ (η κυβέρνηση) επιβάλλατε τη δημιουργία δομής στον Δήμο Σιντικής χωρίς την σύμφωνη γνώμη του. Ανατρέχοντας όμως στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2020, στην οποία ήσασταν παρών, πάρθηκε απόφαση να γίνουν δομές για την αποσυμφόρηση των νησιών από αλλοδαπούς σε Δήμους που θα εκφράσουν ενδιαφέρον. Μετά από αυτήν την συνεδρίαση κατασκευάστηκε η δομή στον Δήμο Σιντικής. Αρχές Μαρτίου 2020 στείλατε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας τον κ.Λογοθέτη στην Ροδόπολη, όπου υποσχέθηκε ότι η νέα δομή που θα κατασκευαστεί θα είναι «κλειστού» τύπου κι ότι θα έχει διάρκεια ΜΟΝΟΝ 30 ημέρες. Μάλιστα ανέφερε (υπάρχουν μάρτυρες) ότι αν η νέα δομή ξεπεράσει σε διάρκεια τις 30 ημέρες είναι διατεθειμένος «να κρεμαστεί στην πλατεία…» (δικά του λόγια). Τελικά η δομή κατασκευάστηκε στη θέση «Κλειδί», οι τρόφιμοί της κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας και φυσικά ξεπέρασε κατά πολύ τις 30 ημέρες λειτουργίας της (έγιναν πολύμηνες συμβάσεις εργασίας).

Νιώθουμε μεγάλη οργή για τον εμπαιγμό των πολιτών. Επειδή έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια  περιμένουμε να μας απαντήσετε στο ερώτημα: ο Δήμαρχος Σιντικής έδωσε το «πράσινο» φως για την δημιουργία δομής στον Δήμο Σιντικής ή εσείς αψηφήσατε τη βούληση του κυρίαρχου λαού της Σιντικής, όπως αυτή εκφράστηκε από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων;

Επιπροσθέτως σας καλούμε να υπερασπιστείτε τα εθνικά συμφέροντα όπως το πράττουν πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πχ η Βουλγαρία), που έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο και έχουν ερμητικά κλειστά τα σύνορά τους.

 Σας καλούμε να σταματήσετε την εισβολή αλλοδαπών που εσκεμμένα στέλνει η Τουρκία κατά χιλιάδες και να διασφαλίσετε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, για την οποία είσαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνοι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός λαός μέρος του οποίου στελεχώνει το Λιμενικό Σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμος να κερδίσει τη μάχη της απώθησης ΚΑΙ στο Αιγαίο, όσων παράνομα επιχειρούν να εισέλθουν στην χώρα. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο.

Σας καλούμε να κλείσετε το συντομότερο δυνατόν τη δομή στο Κλειδί και να σεβαστείτε την βούληση των δημοτών της Σιντικής που εκφράστηκαν δια των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για ΜΗ λειτουργία δομής παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών σε ΟΛΟ το εύρος του Δήμου Σιντικής.

κ.Υπουργέ μπορεί να μην εκλέγεσθαι από τον Νομό Σερρών, αλλά κι εμείς ψηφίζουμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •