Μύδροι Δ. Μιχτσόγλου: «Αν η φωτιά περνούσε το δρόμο θα ήταν ανεξέλεγκτη» (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Με φωνή «γεμάτη» αγωνία, ο πρώην Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βροντούς Δημήτρης Μιχτσόγλου, περιγράφει στο Infonews24, με δραματικούς τόνους, την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις που «αναδείχθηκαν», με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το απόγευμα, στην περιοχή.

(Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του Infonews24)

Ο κ. Μιχτσόγλου δήλωσε αρχικά πως η φωτιά εκδηλώθηκε σε πρανές και σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το χωριό.
«Ευτυχώς πρόλαβε η πυροσβεστική, ειδάλλως αν η φωτιά περνούσε το δρόμο, θα ήταν ανεξέλεγκτη και θα καιγόταν όλο το βουνό. Οι αγροτικοί δρόμοι στο βουνό είναι όλοι κομμένοι, δεν έχουν συντηρηθεί και δεν θα μπορούσε να πλησιάσει η πυροσβεστική. Ο Δήμος Σερρών μας έστειλε το γκρέιντερ μόνο για 4-5 μέρες, ενώ χρειάζονται περισσότερες από 50 μέρες και μάλιστα μας είπαν ότι και πολύ είναι. Δεν είναι λογική αυτή. Αν σκοτωθεί κάποιος ή αν καεί το βουνό, θα είναι πολύ αργά. Στο παρά πέντε προλάβαμε και μάλιστα χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και γιατί είχε άπνοια,» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βροντούς Δημήτρης Μιχτσόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχτσόγλου, τόσο οι αγροτικοί, όσο και οι δασικοί δρόμοι της περιοχής, δεν έχουν συντηρηθεί.
«Δίνουμε τόσα χρήματα ως Δήμος, δώσαμε 500- 600 χιλιάδες για αναθέσεις, δημοπρασίες, μελέτες και δεν μπορούμε να δώσουμε 30 χιλιάδες για τη συντήρηση των δρόμων;» αναρωτήθηκε ο κ. Μιχτσόγλου και πρόσθεσε:
«Δεν ξέρω αν υπάρχουν ή όχι χρήματα. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχει πρόληψη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μιχτσόγλου στο Infonews24.

Κοινοποίηση