Το iMEdD αποτυπώνει τη ζωή των «Παρόντων» του COVID-19 σε αφίσες του στο Δήμο Βισαλτίας

Το iMEdD, είναι μία μη κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ιδρυθεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποστολή της οποίας είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο οργανισμός έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός project που επιχειρεί να αποτυπώσει τη δίνη της πανδημίας του COVID-19 που βιώνει η Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές διεθνώς αναγνωρισμένοι, βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να αποτυπώσουν το έργο και τη ζωή των «ΠΑΡΟΝΤΩΝ»: όσους αναγκάζονται να βρίσκονται αυτή την περίοδο έξω από τα σπίτια τους φροντίζοντας για όλους μας ή προσπαθούν να επιβιώσουν μην έχοντας την δυνατότητα της αυτοπροστασίας. Μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα που θα είναι διαθέσιμα τόσο μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού όσο και δια της δημόσιας προβολής τους σε επιλεγμένα σημεία ανά την Ελλάδα, το IMEdD με το Project «ΠΑΡΟΝΤΕΣ», αποτίει φόρο τιμής σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης ή της προστασίας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, έχει εξασφαλίσει προβολή των παραπάνω, μέσω υπαίθριων «καταχωρήσεων» που θα σηματοδοτήσουν και την επιστροφή όλων μας στην καθημερινότητα.

Η ενέργεια αυτή αναπτύχθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο σε πόλεις και σημεία-κλειδιά (ήδη έχει σχεδιαστεί η δράση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη) δίνοντας έμφαση στο outdoor και στη συνέχεια θα αξιοποιήσει και άλλα μέσα.

Υπαίθριες καταχωρήσεις έχουν ήδη αναρτηθεί σε διάφορα σημεία και τοπικές κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας, όπως στο Δημητρίτσι, στην Τερπνή, στη ΔΕΥΑ Βισαλτίας και στο Αστυνομικό Τμήμα της Νιγρίτας.

Η προβολή του υλικού, περιλαμβάνει δημοτικούς χώρους, στάσεις λεωφορείων, μετρό, δημόσιους χώρους, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ.

36 Shares