Μοναδικές εικόνες από το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης (Φώτο & Βίντεο)

Μοναδικές εικόνες και απίστευτα βίντεο δημοσιεύει το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης στο Facebook. Τις τελευταίες ώρες οι διαχειριστές στις σελίδας μας παρουσιάζουν ακόμη πιο όμορφες στιγμές από τη Λίμνη Κερκίνη.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Πάρκο δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από την έλευση των Αγιόπουλιων, τα οποία κάθε Μάη επισκέπτονται την Κερκίνη. Το Αγιοπούλι έχει χαρακτηριστεί ως η νομάς του κόσμου των πουλιών. Συνήθως συναντώνται σε μεγάλα κοπάδια όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε στέπες της Ουκρανίας.

“Πιστά στο ραντεβού τους το δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε Μάη, τα Αγιοπούλια περνούν τις ημέρες αυτές από το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης. Αρκετές εκατοντάδες πουλιά περνούν κάθε ημέρα από την περιοχή, προερχόμενα από την Αφρική, πηγαίνοντας προς τις περιοχές αναπαραγωγής τους. Αγαπημένη λιχουδιά τους τα μούρα που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή και κυρίως στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Παρατηρούνται πάντα την περίοδο αυτή και ποτέ κατά το ταξίδι της επιστροφής προς την Αφρική κατά το οποίο ακολουθούν άλλη διαδρομή” αναφέρει το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης.

Αυτή την περίοδο στην Λίμνη Κερκίνη υπάρχουν και τρία ακόμη είδη πουλιών η Ασπροκωλίνα, ο Φλώρος και η Γαλιάντρα.

“Τρία από τα δεκάδες μικρόπουλα που κοσμούν την Ελληνική φύση αυτή την περίοδο (και όχι μόνο)! Ο ερχομός της άνοιξης με τα πουλιά να έχουν τους καλύτερους χρωματισμούς και τις πιο έντονες και ενδιαφέρουσες συμπεριφορές είναι μια ξεχωριστή χρονική περίοδος!”

Μέσα σ’ όλα μια οχιά αποφάσισε να κάνει την βόλτα της μέσα στη Λίμνη Κερκίνη όπως αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Κοινοποίηση