Την Παρασκευή η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ


Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Διευκρινίζεται ότι, η καταβολή του Επιδόματος Γέννησης αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι και 30-4-2020. Η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού αφορά στην 2η δόση του 2020 (Μάρτιος – Απρίλιος 2020).

Ειδικότερα, την Παρασκευή 29 Μαΐου θα δοθεί από τον Οργανισμό έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά.

Επίσης, την παραπάνω ημερομηνία θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

Κοινοποίηση