Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών σε τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών κάνει γνωστό τη συμμετοχή του, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου με θέμα: «Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία του Ν. Σερρών. Προτάσεις για την αντιμετώπισή τους» που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του Π. Ε. Σερρών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς , ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αβραμάκης Ελευθέριος και ο Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες ,κ. Καρπουχτσής Κωσταντίνος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της Διοίκησης, κ. Άγγελο Καπετάνη, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του εμπορίου μετά το lock down.

· Αδυναμία εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων

· Εμπορεύματα που έμειναν στις αποθήκες αδιάθετα

· Λειτουργικά έξοδα που παραμένουν αμείωτα

· Μεγάλη πτώση του τζίρου

Ο κ. Καπετάνης επεσήμανε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των αλυσιδωτών και απροσδιόριστων επιπτώσεων της πανδημίας και έθεσε τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου:

· Επέκταση της μείωσης του ενοικίου κατά 40% έως 31/12/2020

· Αντίστοιχες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες

· Επιδότηση μέρος του εργατικού κόστους για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις είτε αποκλειστικά από κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε με την συγχρηματοδότηση του κράτους

· Κατάργηση της προκαταβολής φόρου στις κερδοφόρες επιχειρήσεις καθώς αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση επενδύσεων και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

· Παράταση έως τα τέλη του 2020, της υποχρεωτικής αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων (ΦΗΜ).

· Άμεση θεσμοθέτηση του Ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

· Αύξηση των μηνιαίων δόσεων της νέας πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον ΕΦΚΑ με παράλληλη χρονική μετάθεση κατά ένα εξάμηνο του αριθμού των 120 δόσεων

· Επέκταση της προθεσμίας λήξης, εμφάνισης και πληρωμής των επιταγών κατά 75 ημέρες με δυνατότητα επιπλέον παράτασης.

· Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός που είναι απολύτως απαραίτητος για την επιβίωση των ΜμΕ

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •