“Έβρεξε” πρόστιμα στη λαϊκή αγορά της Νιγρίτας

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκε σε τρεις μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Νιγρίτας καθώς η άδειες τους έληγαν σε ζυγό αριθμό, μιας και σήμερα συμμετοχή στη λαϊκή είχαν οι παραγωγοί και πωλητές, των οποίων οι άδειες είχαν μονό αριθμό.
Νωρίς το πρωί αφού έγινε έλεγχος από την αστυνομία εντοπίστηκαν οι τρεις μικροπωλητές και έλαβαν το “μπιλιετάκι” τους. Σύμφωνα, με πληροφορίες το Σωματείο Μικροπωλητών ζήτησε από τις Αρχές να γίνουν μονάχα συστάσεις τους συναδέρφους τους και να μην επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα ωστόσο οι αστυνομικοί εφάρμοσαν τον Νόμο.
Σήμερα η λαϊκή αγορά της Νιγρίτας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9). Οι πωλητές τοποθέτησαν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα. Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης και παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μετά από σχετική οδηγία του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Κοινοποίηση