Συνάντηση Μηταράκη-Δομουχτσίδη: Μόνο φωτογραφίες και…τσιμουδιά για το περιεχόμενο

Επιμέλεια: Ζωή Χειμωνίδου

Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, το θόρυβο να μην έχει κοπάσει και τα ερωτήματα να πληθαίνουν βασανιστικά, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της δομής στο Κλειδί Σιντικής, βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ φαίνεται να “απολαμβάνουν” μια ιδιότυπη “ασυλία” από τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τους κατοίκους. Ενδεικτική είναι η φράση που αποδόθηκε από τον ίδιο τον Δήμο Σιντικής για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή πως η εν λόγω επίσκεψη έγινε “μέσα σε εγκάρδιο κλίμα”.

Σε άλλη περίπτωση και ίσως με άλλο κόμμα στην εξουσία πιθανόν να υπήρχαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων. Αντ’ αυτού ο Ξένιος Ζευς χτύπησε την…πόρτα του Δήμου Σιντικής και των κατοίκων του και “επέβαλε” την τήρηση των κανόνων καλής φιλοξενίας, όπως οφείλουν εξάλλου να τηρούν οι οικοδεσπότες απέναντι στους επισκέπτες. Ενώ θα περίμενε κανείς πως έστω για τα “μάτια του κόσμου” θα γινόταν αναφορά στο θέμα της δομής, ωστόσο αυτό πέρασε απαρατήρητο, θαρρείς και δεν συνέβη ποτέ, θαρρείς και δεν “άνοιξε ρουθούνι” γι αυτήν την ιστορία.

Το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη την περασμένη Τετάρτη.

Τρεις ημέρες μετά οι δημοσιογράφοι το μόνο που αποκόμισαν ήταν μια φωτογραφία των δύο πολιτικών προσώπων με τα χαμόγελα να “πρωταγωνιστούν”. Και από εκεί και πέρα το…χάος. Ούτε μια ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Γενικά, τον τελευταίο καιρό και παρά την πίεση των ραγδαίων εξελίξεων, φαίνεται να επικρατεί μια “ομερτά” για το θέμα της δομής.