«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θ. Βαδικόλιας για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας (Βίντεο)

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Βισαλτίας Θόδωρος Βαδικόλιας, για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας και μετά το σημερινό ρεπορτάζ του Infonews24, για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων στο Δημητρίτσι.

Με δηλώσεις του στο Infonews24, ο κ. Βαδικόλιας διευκρίνισε αρχικά πως σε ό,τι αφορά τις περιοχές, όπως το Δημητρίτσι, αυτές εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Δημητριτσίου και πως ό,τι έχει σχέση με αγρόκτημα κάτω από τη διώρυγα Κ5, αφορά καθαρά τους ΤΟΕΒ.

«Από εκεί και πέρα ο δήμος με τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, προσπαθεί να βοηθήσει μια κατάσταση. Δεν μπορούμε, όμως, να ανταπεξέλθουμε σε τόσες χιλιάδες στρέμματα ειδικά στην πεδιάδα,» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Βισαλτίας, προσθέτοντας πως ενώ οι ΤΟΕΒ εισπράττουν ένα σημαντικό ποσό και πολλά περισσότερα οι ΓΟΕΒ, στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα.

«Εξαιρώ τον ΤΟΕΒ Νιγρίτας, που αυτή τη στιγμή έχει στον προϋπολογισμό του 68 χιλιάδες ευρώ για την αγροτική οδοποιία. Δηλαδή αυτοί είναι χαζοί και οι υπόλοιποι έξυπνοι; Ο ΤΟΕΒ Δημητριτσίου έχει 5 χιλιάδες ευρώ στον προϋπολογισμό του για την αγροτική οδοποιία και ο ΓΟΕΒ τίποτα. Καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέση μας φέρνουν,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαδικόλιας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υποδομών, σήμερα η αγροτική οδοποιία είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά- τόνισε πως- ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια, καθώς- όπως είπε- υπάρχουν δρόμοι στο αγρόκτημα της Νιγρίτας, απ’ όπου έχει να περάσει γκρέιντερ από το 2008.

«Έχουμε δύο δημοτικά δάση της Βέργης και του Αηδονοχωρίου που χρειάζονται βαριά μηχανήματα για να πούμε ότι έχουμε αρκετά καλή αγροτική οδοποιία. Φέτος έγινε μια καλή προσπάθεια, έχουμε ένα καλό επίπεδο, θα συνεχίσουμε με εργολαβίες και με τον μοναδικό χειριστή γκρέιντερ που έχουμε στο Δήμο, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του κόσμου. Όταν αναλάβαμε η κατάσταση ήταν δραματική όσον αφορά στην αγροτική οδοποιία. Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, αλλά κάνουμε αποκατάσταση. Θα πιέσουμε κάποιες καταστάσεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε στον ΤΟΕΒ και στον ΓΟΕΒ και να μην έχουμε τη στοιχειώδη αγροτική οδοποιία. Εμείς από την πλευρά μας όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε,» υπογράμμισε ο κ. Θόδωρος Βαδικόλιας, ο οποίος ενημέρωσε πως και σήμερα, το γκρέιντερ βρίσκεται για πέμπτη μέρα στο Δημητρίτσι: «Αν λαμβάναμε υπ’ όψιν μας το γράμμα του νόμου, δεν έπρεπε να πάει στα χωριά που το αγρόκτημά τους είναι κάτω από τη διώρυγα Κ5».