Παπαμιχάλης: Λόγια, λόγια μόνο λόγια για το νοσοκομείο Σερρών (Ηχητικό)

“Αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι μόνο λόγια, λόγια λόγια” αυτό τονίζει με δήλωσή του, στο Ράδιο Σιντική 92,1 Fm, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ο κύριος Παπαμιχάλης σημειώνει ότι αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο Σερρών έχουν έρθει μια επικουρική γιατρός με σύμβαση ορισμένου χρόνου και 20-25 άτομα (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.). “Κανένας μόνιμος ιατρός. Καμία προκήρυξη θέσης για όλα τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο” τονίζει ο κύριος πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ.
Ο κύριος Παπαμιχαλής κάνει γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια έχουν να γίνουν προσλήψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενώ όπως λέει “Το 2019 από το νοσοκομείο έφυγαν πάνω από 10 άτομα σε ιατρικό προσωπικό. Γι αυτό ζητάμε να στελεχωθεί πλήρως το ΕΣΥ” διευκρινίζει ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης.
Σε ότι αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο ο κύριος Παπαμιχάλης σημειώνει: “Δεν έγινε η πρόσληψη τριών  αναισθησιολόγων αλλά έρχονται γιατροί από άλλα νοσοκομεία για καλυφθούν οι εφημερίες. Από 21 Ιουνίου το Νοσοκομείο Σερρών δε θα έχει εφημερεύοντα Αναισθησιολόγο, δηλαδή δε θα υπάρχει γιατρός να καλύψει: 1.Επείγοντα Χειρουργεία, 2.Τοκετούς, 3.Διασωληνώσεις ασθενών. Με αυτό τον τρόπο η λειτουργία του Νοσοκομείου, όχι μόνο παύει να είναι ασφαλής, αλλά γίνεται επικίνδυνη” αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου.