Σύσκεψη στην ΑΝΕΣΕΡ παρουσία της Υφ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων Φ. Αραμπατζή

Τα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή. Την κυρία Αραμπατζή, υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειαρχης Σερρών και πρόεδρος του Τοπικού Προγράμματος LEADER κ. Παναγιώτης Σπυροπουλος .

Ακολούθησε συζήτηση, για όλα τα τρέχοντα θέματα της εταιρίας. Στη συνάντηση μετείχαν, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Βισαλτιας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Εμ. Παπά κ. Δημήτρης Νότας, ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας κ. Λευτέρης Στοΐλας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας καθώς και τα υπηρεσιακα στελέχη, της τοπικής ομάδας Leader, της εταιρίας.

Ο κος Μεγκλας ευχαρίστησε, αρχικά, την Υφυπουργό για την ικανοποίηση της πρότασης του Επιμελητηρίου Σερρών και την υπερδέσμευση πόρων 8 εκατομμυρίων ευρώ για το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER Ν. Σερρών. Εν συνεχεία τόνισε την ανάγκη να εγκριθούν όλα τα υπόλοιπα έργα, να ανακοινωθούν γρήγορα τα αποτελέσματα, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη υλοποίησης λόγω καθυστέρησης των αποτελεσμάτων καθώς και να μην υπάρχει ο περιορισμός του de minimis. Επίσης, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του με το Νόμο περί Αναπτυξιακών Οργανισμών που έθεσε εκτός μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΣΕΡ το Επιμελητήριο και επεσήμανε ότι τα χρήματα από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ θα πρέπει να κατευθύνονται και σε δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι μόνο σε έργα υποδομής.