Αβραμάκης: Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι που καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά τέλος επιτηδεύματος

“Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι που καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά τέλος επιτηδεύματος” αναφέρει με γραπτή δήλωση του, ο βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης.

Ο κύριος Αβραμάκης κάνει λόγο για “μια ακόμα διάψευση των κυβερνητικών δεσμεύσεων, αυτή περί μείωσης του τέλους επιτηδεύματος από το 2020 και κατάργησής του το 2021, δεν υλοποιείται. Αντίθετα, για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος περίπου 150.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, σε μια χρονιά που είναι καταστροφική από κάθε άποψη για τις δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής”

Ο βουλευτής αναφέρει ότι: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών που είδαν ήδη από τα τέλη του 2019 το εισόδημά τους να μειώνεται και έχουν υποστεί δυσανάλογο κόστος από την καραντίνα που υποβλήθηκε, καλούνται τώρα πέρα από το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης να πληρώσουν και 650 € ο καθένας για τέλος επιτηδεύματος. Την ίδια στιγμή, βλέπουν τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν να μειώνονται και να καθυστερούν, δεν είδαν καμία παρέμβαση της κυβέρνησης που τους άφησε με τις επιταγές στα χέρια να περιμένουν να εξοφληθούν, πληρώνουν ήδη ακριβότερα το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, οι τιμές των προϊόντων τους πιέζονται διαρκώς προς τα κάτω χωρίς να μειώνονται αντίστοιχα για τον καταναλωτή, κρίσιμα έργα υποδομών και βελτιώσεων καθυστερούν προκλητικά, προγράμματα αύξησης της ανταγωνιστικότητας και βελτίωσης των παραγωγικών διαδικασιών ακυρώνονται”

“Ζητάω να ανασταλεί άμεσα η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Η επιβολή της καραντίνας, η μείωση της κατανάλωσης, η ραγδαία πτώση του τουρισμού, στερούν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η εγγραφή τους σε συνεταιρισμούς που συνεπάγεται απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει ευαισθησία και να κατανοήσει ότι η καταβολή φέτος για πρώτη φορά τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή” αναφέρει ο Σερραίος βουλευτής.