Γ. Τρέντσιος: «Ανύπαρκτη για το Σερραϊκό λαό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»


Στην αποκάλυψη εγγράφων του 2017, που αφορούν στην απόρριψη χρηματοδότησης για τον καθαρισμό της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε σήμερα το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Γιώργος Τρέντσιος.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2017, τέθηκε θέμα παραχώρησης αρμοδιότητας στο Δήμο Σερρών, για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, καθώς η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στόχος φαίνεται πως ήταν η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, καθώς ο προϋπολογισμός τους ήταν αρκετά υψηλός και άγγιζε τα 14.626.127€.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2017, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του Δήμου Σερρών, για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, με το αιτιολογικό ότι δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Σερρών το συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τρέντσιο, από πλευράς Περιφέρειας δεν έγινε καμία προετοιμασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ενώ ο ίδιος δήλωσε στο Infonews24:
«Αυτό που προέχει σε πρώτη φάση είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές των ανθρώπων και να αποζημιωθούν οι περιουσίες τους. Βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια σ’ αυτή την κατεύθυνση και είναι κάτι θετικό. Όμως παρατηρώ ένα αλαλούμ με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες σ’ ένα ξεκάθαρο θέμα. Έχουν… ονοματεπώνυμο. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ανύπαρκτη για τον Σερραϊκό λαό εδώ και χρόνια, αλλά ας βρουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες και έστω και τώρα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ως νόμος, προτεραιότητα του κ. Τζιτζικώστα, αλλά ας κάνει επιτέλους ένα έργο στα τόσα χρόνια διοίκησης».