Θ. Λεονταρίδης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: «Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι των Σερρών για τις ζημίες που υπέστησαν»

Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των Σερρών και των τοπικών διαμερισμάτων όπως η Ορεινή και άλλα που υπέστησαν ζημίες από τις πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, γκαράζ, αποθήκες , επαγγελματικούς χώρους και κτήματα και προκάλεσαν καταστροφές και φθορές σε οικοσυσκευές οικογενειών, ζήτησε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Θ. Λεονταρίδης παίρνοντας τον λόγο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε:

«Κύριε Υπουργέ Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, ήθελα εδώ, να σας αναφέρω ότι κοντά στις οικονομικές συνέπειες από την πανδημία, οι τελευταίες φυσικές καταστροφές από πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις έχουν πλήξει νοικοκυριά κι επαγγελματίες στην πόλη των Σερρών και σε τοπικά διαμερίσματα, όπως είναι η Ορεινή και η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει, τόσο για τις αστικές αποζημιώσεις, όσο φυσικά, και για τις αγροτικές το γρηγορότερο δυνατό.
Επειδή η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη και τα γεγονότα τρέχουν, θέλω, να σας αναφέρω ότι η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην περιοχή Ορεινής Σερρών, είχε ως συνέπεια την υπερχείλιση του ποταμιού στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών με αποτέλεσμα τα ορμητικά ύδατα και τα φερτά υλικά να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε οικοσκευές υπόγεια σπιτιών, γκαράζ, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους.
Ζητούμε να αποζημιωθούν άμεσα οι οικογένειες, που επλήγησαν από τις πλημμύρες οικονομικά, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα, να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που υπέστησαν».