“Πράσινο φως” από την Διαχειριστική Αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου Σιντικής

Το πράσινο φως έδωσε η Διαχειριστική Αρχή για την δημοπράτηση του έργου « ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ» με συνολικό τελικό προϋπολογισμό 1.641.000,00€.

Καταλυτικής σημασίας ήταν η συμβολή του τεχνικού επιτελείου του Σερραίου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών το τελευταίο διάστημα που όπως αποδείχθηκε κατάφερε και ξεμπλόκαρε μια διαδικασία που είχε μπλοκάρει από τις αρχές του 2019 στηρίζοντας έμπρακτα, αθόρυβα και ουσιαστικά την τοπική κοινωνία.

Κατά την ένταξη του έργου ο Διευθυντής του Δήμου και συνεργάτης πλέον του Υπουργού δήλωνε σε ανάρτηση του facebook με αφορμή την υπερπροσπάθεια που έγινε από την υπηρεσία του

“Τα έργα ,του γνωστού ως ΕΣΠΑ, πρόκειται μάλιστα για σύνθετα προγράμματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις τόσο στο στάδιο της ωρίμανσης όσο και στο στάδιο της υλοποίησης και παρακολούθησης των επιμέρους έργων. Γενικότερα, η ωρίμανση, υλοποίηση και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων και η αντιμετώπιση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξη τους, απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε εξειδικευμένα θέματα. Ο φόρτος αλλά και το αντικείμενο των εργασιών που απαιτούνται για την προετοιμασία, ένταξη, υλοποίηση και παρακολούθηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν στο μέγιστο βαθμό και έγκαιρο τρόπο από το υφιστάμενο πλέον τεχνικό προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών”

Ολοκληρώνοντας με ένα ευχαριστώ προς τους υφισταμένους του για την συνολική τους προσπάθεια και υποστήριξη στο έργο του “..σε μια τεχνική υπηρεσία που υπηρετούν μόνο ένας Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός , ένας Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός και μια Διοικητική υπάλληλος ΠΕ το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη, τον Κώστα και την Μάγδα και να τους ευχηθώ καλή υπομονή και το νέο έτος με το motto “επιβίωσης και μάχης. Ένας για όλους, όλοι για έναν”

Όπως τελικά αποδείχτηκε βρήκε και την απαιτούμενη υποστήριξη που αναζητούσε και επιτέλους το έργο θα δημοπρατηθεί