Η απάντηση της «Δύναμης Σερραίων» για την ανεξαρτητοποίηση της Π. Χαραλαμπίδου


Άμεση ήταν η απάντηση της «Δύναμης Σερραίων» στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη της δημοτικής συμβούλου Παρθένας (Θένιας) Χαραλαμπίδου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μία προαναγγελθείσα κίνηση και υποστηρίζει πως κατά καιρούς οι μονομερείς ενέργειες της κ. Χαραλαμπίδου, κατ’ επανάληψη στηλιτεύθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη και την επικεφαλής, χωρίς αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η ‘ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων’ πληροφορήθηκε την ανεξαρτητοποίηση της κ. Παρθένας Χαραλαμπίδου από τον Τύπο.

Δυστυχώς πρόκειται για μία προαναγγελθείσα κίνηση, σε συνέχεια της εξ αρχής στάσης της απέναντι στον συνδυασμό και τις αποφάσεις του. Οι μονομερείς της ενέργειες, κατ’ επανάληψη στηλιτεύθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη και την επικεφαλής, χωρίς αποτέλεσμα.

Η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενεργών μελών μας για εναλλαγή του εκλεγμένου με σταυρό Συμβούλου, ήταν αποτέλεσμα μιας αδιαμφισβήτητα δημοκρατικής διαδικασίας με ευρεία συμμετοχή. Όμως ο σεβασμός των αποφάσεων αυτών, απαιτεί ανάλογη πολιτική Παιδεία και αντίληψη. Ειδάλλως μιλάμε ή για προσωπικές φιλοδοξίες ή για μονομερή σχέδια που εξυπηρετούν κομματικούς ή άλλους στόχους που προτάσσονται των Αυτοδιοικητικών και δεν αφορούν την ΔΥΝΑΜΗ.

Η ανεξαρτητοποίηση της συμβούλου είναι για τον συνδυασμό μας ένα δυσάρεστο μεν, πλην τετελεσμένο γεγονός και το αποδεχόμαστε.

Είμαστε προσανατολισμένοι στον θεσμικό μας ρόλο μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουμε δουλειά να κάνουμε».

10 Shares