«Πυρά» αγροτών κατά του Δήμου Σερρών- Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες


Έξαλλοι είναι οι αγρότες, από τη στάση του Δήμου Σερρών, που θεωρούν ότι τους εμπαίζει και τους έχει αφήσει απλήρωτους για περίπου τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, την περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος Σερρών είχε «απορροφήσει» παραγωγές αγροτών, σε μία προσπάθεια στήριξής τους, καθώς οι λαϊκές αγορές υπολειτουργούσαν.

Μάλιστα, ο Δήμος Σερρών είχε προχωρήσει στις αρχές Απριλίου, στη διανομή οπωροκηπευτικών που προμηθεύτηκε από παραγωγούς, σε οικογένειες και φρόντισε το θέμα να δημοσιοποιηθεί τόσο με δελτίο τύπου, όσο και με σχετικές φωτογραφίες.

Ωστόσο, τρεις μήνες μετά, οι παραγωγοί «πνέουν μένεα» εναντίον του Δήμου Σερρών, καθώς παρέδωσαν μεν τα προϊόντα τους, δεν είδαν «δεκάρα τσακιστή» δε.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σερραίου αγρότη Νίκου Βαρσάμη:
«Εσείς τελικά στον δήμο Σερρών και ειδικά αντιδήμαρχοι οικονομικών είστε ό,τι χειρότερο έχει βγάλει ο δήμος. Ντροπή σας, κάνατε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα και τώρα όλοι οι παραγωγοί απλήρωτοι. Όταν σας φέρναμε την παραγωγή μας και την μοιράζατε μέσα στην χαρά ήσασταν, με τις φωτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα; Τώρα τι; Τρεις μήνες να μην μπορείτε να πληρώσετε; Που όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα, σας έχουμε δώσει βιβλιάρια και εσείς μας παίζετε κάθε μέρα; Το τηλέφωνο της διευθύντριας δεν το σηκώνει ποτέ κανένας, οι υπόλοιποι αρμόδιοι που το σηκώνουν το ίδιο… ποίημα ‘σήμερα αύριο, σήμερα αύριο και πέρασαν τρεις μήνες».

Κοινοποίηση