«Casus belli» η κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων για Σπυρόπουλο & Αγγελίδη- Ανταλλαγή «πυρών» από τις δύο πλευρές


Την μήνι του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, προκάλεσε η παρέμβαση του τέως Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης και του καθαρισμού της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Στις 3 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών παρέθεσε επίσημα έγγραφα, που ανέφεραν πως η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Σερρών, ωστόσο έθεσε και ένα πολύ βασικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών υπογράμμισε πως αν γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του Δήμου Σερρών ότι το έργο δεν είναι ανήκει στην αρμοδιότητά του, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στο Σερραϊκό λαό για τον πακτωλό των χρημάτων που δαπανήθηκαν διαχρονικά από τον Δήμο για έργα και μελέτες στο συγκεκριμένο τμήμα του χειμάρρου.

Με παρέμβασή του στο «Δίκτυο Τηλεόραση», ο τέως Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, υποστήριξε πως ο κ. Σπυρόπουλος δεν λέει την αλήθεια και επανέλαβε πως η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, επιχείρησε να δώσει και κομματική «χροιά», λέγοντας πως επειδή ο κ. Σπυρόπουλος, αλλά και ο νυν Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο, επιχειρούν να «ρίξουν» τις ευθύνες στον ίδιο.

Σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών περνά στην αντεπίθεση δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως τον αφήνουν «παγερά αδιάφορο οι ατέρμονες προσπάθειες του κ. Αγγελίδη να βρει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιζητεί».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος τονίζει τα εξής:

«Η διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου προϋποθέτει ήπιο πολιτικό κλίμα και απουσία ανοίκειων χαρακτηρισμών. Μαθήματα που παρέδωσε σε όλους εμάς ο Εθνάρχης και από τα οποία προφανώς απουσίαζε ο κ. Αγγελίδης, αφού ποτέ δεν υπήρξε κοινωνός των ιδεών του.
Ο κ. Αγγελίδης αποτελεί παρελθόν για την πόλη μας. Με το παρελθόν ας ασχοληθεί ο ίδιος.
Εγώ ασχολούμαι με την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας και με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι ατέρμονες προσπάθειες του κ. Αγγελίδη να βρει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιζητεί.
Ο μύθος λέει ότι το λιοντάρι αρνήθηκε να παλέψει με τον χοίρο, όσο και αν προκλήθηκε από αυτόν, για να μην λασπωθεί.
Οι νόμοι και τα Φ.Ε.Κ. δεν ψεύδονται.
Ας ρίξει μια ματιά ο κ. Αγγελίδης, διότι φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει, στην υπ’ αριθ. 99/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αφαίρεση από τον Δήμο της αρμοδιότητας για τον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων. Πώς ζητεί κάποιος την απαλλαγή του από κάτι που δεν του ανήκει; Scripta manent.
Ο Σερραϊκός Λαός κουράστηκε από τα λόγια και επιζητεί έργα. Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αυτόν τον αγώνα δίνει καθημερινά, προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Δικό μου καθήκον είναι, μαζί με την σημερινή Δημοτική Αρχή, να βρούμε την οριστική λύση στο ζήτημα αυτό.
Και κάτι τελευταίο: οι χαρακτηρισμοί του κ. Αγγελίδη προς το πρόσωπό μου θα βρουν την απάντησή τους στον φυσικό χώρο για κάθε Έλληνα πολίτη, αυτόν της Δικαιοσύνης».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •