“Υγεία για όλους”-Εμβολιασμός των παιδιών Ρομα

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Αγιος Ραφαήλ θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί παιδιών ΡΟΜΑ ηλικίας έως 16 ετών. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Πρεζερακου εγκρίθηκε απο το Γεναρη του 2020 πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών ΡΟΜΑ στο οποίο εντάχθηκαν μέχρι αυτή τη στιγμή 13 Δήμοι σε ολη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ” Υγεία για Όλους” ανατέθηκε για υλοποίηση στην Εταιρεία Προαγωγής και Πρόληψης για την Υγεία “Υγεία για Όλους”.

“Οι εμβολιασμοί είχαν προγραμματιστεί για το Μάρτιο στο Δήμο Σερρών αλλά λόγω κορωναϊού αναβλήθηκαν. Από το Νομό Σερρών εντάχθηκε ο Δημος Σερρών μεχρι αυτη τη στιγμη στο πρόγραμμα και αναμένουμε το Σάββατο την επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος, Κα Σωτηροπούλου στην πόλη μας.Καλούνται να προσέλθουν με το ΑΜΚΑ των παιδιών τους” επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου.

Τα εμβόλια που θα διενεργηθούν είναι : 1.ιλαράς – ερυθράς -παρωτιτιδας 2.ηπατιτιδας Α και ηπατιτιδας Β. 3. Μηνιγγιτιδοκοκκου οροομαδα C και 4. πνευμονιοκοκκου.

“Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που ανταποκριθηκαν στο καλεσμά μας, ωστε να διατεθούν εθελοντές νοσηλευτές :Τον Αντιπεριφερειαρχη Π. Ε. Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Το Γ. Ν. Σερρών και τη Δ/ντρια Παιδιατρικης Κλινικής, Κα Αφροδίτη Σταμπουλη. Το Περιφ. Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σερρών με Πρόεδρο την Κα Μαρια Θεοδωριδου, τον Κοινωνικό Λειτουργό Μπαζιριανίδη και τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Σερρών. Φυσικά ευχαριστούμε και τους Προέδρους των ΡΟΜΑ, Κον Ρουμπο, Κον Καμπουριδη και Κον Μακρακη για τη συνεργασία τους στην προσπάθεια διασφαλισης της Δημόσιας Υγείας” ανάφερε σε γραπτή δήλωσή της, η κυρία Πάνου.

Κοινοποίηση