Χειροβομβίδα και ΤΝΤ σε ΑΤΜ με στόχο τη ληστεία στο Καλαμπάκι Δράμας (Βίντεο & φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

Εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο, από μία χειροβομβίδα και ποσότητα ΤΝΤ, τοποθέτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, άγνωστοι σε ΑΤΜ, στην πλατεία του Καλαμπακίου της Δράμας. Στόχος ήταν η ληστεία. Ο κύριος κορμός του εκρηκτικού μηχανισμού όμως δεν εξερράγη με αποτέλεσμα η χειροβομβίδα και το ΤΝΤ να μείνουν μέσα στο ΑΤΜ, το οποίο υπέστη ζημιές στην πρόσοψη του.

Η απόπειρα ληστείας έγινε γνωστή από πολίτη ο οποίος στην προσπάθεια του να κάνει ανάληψη χρημάτων διαπίστωσε τις μικρές καταστροφές που είχε υποστεί το ΑΤΜ και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Όταν έγινε αντιληπτό πως εντός του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης υπήρχαν εκρηκτικά, υπήρξε άμεσος συντονισμός αστυνομίας, πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να αποκλειστεί το σημείο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ειδικό πυροτεχνουργό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς το ΑΤΜ βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, όπου συγκεντρώνονται παιδιά και απέναντι από το ΚΑΠΗ και άλλες Δημοτικές Υπηρεσίες.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών κινούνται σε πολλά επίπεδα, τόσο για την ταυτότητα των δραστών, όσο και για την προέλευση των εκρηκτικών.