Αρνητικό για κορονοϊό το τεστ στην κοινοτάρχισσα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής μετά το κρούσμα σε 15χρονη


Αρνητικό ήταν το τεστ για κορονοϊό, της κοινοτάρχισσας στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής «Skouras Camp», όπου χθες εντοπίσθηκε κρούσμα κορονοϊού και συγκεκριμένα σε 15χρονη κατασκηνώτρια.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της επιχείρησης «Skouras Camp», αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί μας γονείς,
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και το άγχος σας, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε για κάθε νέο που προκύπτει.
Πριν από λίγο λάβαμε το αποτέλεσμα της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στην κοινοτάρχισσα της 15χρονης κατασκηνώτριάς μας. Το τεστ βγήκε αρνητικό. Όπως και όλες οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν έως τώρα κατόπιν σύστασης του ιατρικού επιτελείου στους γονείς των κατασκηνωτών που αποχώρησαν προληπτικά!
Σε κάθε περίπτωση, θα σας κρατήσουμε ενήμερους για κάθε πιθανή εξέλιξη».

Νωρίτερα, η «Skouras Camp» είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.
Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.
Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».