Η απάντηση της Χρ. Παλάζη στον Β. Τερζή για την πρόσληψη νομικού συνεργάτη στην ΚΕΔΗΣ (Βίντεο)

Την απόφαση για την πρόσληψη νομικού συνεργάτη στην ΚΕΔΗΣ, στηλίτευσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σερρών Βασίλης Τερζής, σε πρόσφατο άρθρο του, υπογραμμίζοντας πως η ανωτέρω, καθ’ όλα νόμιμη, ετήσια σύμβαση σε νομικό δεν είναι απαραίτητη και το ύψος της δαπάνης ιδιαιτέρως υψηλό.

«Σε μια δύσκολή οικονομική συγκυρία και με το άμεσο μέλλον αβέβαιο και δυσοίωνο απαιτείται εγκράτεια, περιστολή δαπανών και σύνεση από όλους μας, ιδιαιτέρως στο δημόσιο τομέα,» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τερζής.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία τόνισε αρχικά πως ο κ. Τερζής οφείλει να γνωρίζει ότι τηρήθηκαν οι απαιτούμενες από το νομοθετικό πλαίσιο διαδικασίες και ελήφθη η απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ.

Όπως εξήγησε η κ. Παλάζη, η ανάθεση αφορά:
• Στην παροχή υπηρεσιών σε μηνιαία βάση, με συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης και περιλαμβάνει παροχή νομικών συμβουλών, γνωμοδοτήσεων προς τα πολιτικά όργανα διοίκησης της ΚΕΔΗΣ, γνωμοδοτήσεων σε ζητήματα που αφορούν την Επιχείρηση, το νομικό έλεγχο των συμβάσεων που συνάπτει η ΚΕΔΗΣ με τρίτους, προκηρύξεων, ανάθεση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών σε τρίτους, αρχείο εγγράφων και πληροφοριών για τις ανάγκες της νομικής υπηρεσίας.
• Στη νομική εκπροσώπηση της ΚΕΔΗΣ ενώπιον δικαστηρίων.

Το ποσό της ανάθεσης αφορά σε 14, συν μία που προέκυψε στην πορεία, υποθέσεις, με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ να ξεκαθαρίζει πως ο,τιδήποτε προκύψει σε αυτό το διάστημα, δεν πρόκειται να χρεωθεί χωριστά.

«Το ύψος της σύμβασης έγινε ανάλογα με την παροχή υπηρεσιών. Η ΚΕΔΗΣ είναι μία πολυπληθής επιχείρηση. Έχει να κάνει με τράπεζες, με οικονομικές συμφωνίες, με διενέργεια διαγωνισμών, με κάλυψη υποχρεώσεων απέναντι σε τρίτους. Άρα, λοιπόν, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη και ήδη στις ελάχιστες μέρες που παρέχει τις υπηρεσίες της η νομική σύμβουλος έχουν προκύψει δύο υποθέσεις, στις οποίες θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μου να καλούμαι να απαντώ σε πράγματα που δεν γνωρίζω λόγω αντικειμένου» δήλωσε η κ. Χρυσάνθη Παλάζη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •