Εκδηλώσεις τιμής & μνήμης για τους πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή από το Δήμο Σερρών

Σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή από το Δήμο Σερρών, διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα το εκδηλώσεων έχει ως εξής:

10.00 π.μ, Επιμνημόσυνη δέηση για του πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Σερρών. Θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος. Εκφώνηση του χρονικού των γεγονότων της εισβολής στην Κύπρο από τον Εκπαιδευτικό του 20ου Δημοτικού και Εφ. Λγο ΠΖ – Συντονιστή Εκπαίδευσης ΣΕΑΝ Σερρών κ. Σαράντη Τρεβλόπουλο.

11.00 π.μ, Μετάβαση στον Ανδριάντα Αντισμήναρχου Συμεωνίδη, Πλατεία πεσόντων και αγνοουμένων αγωνιστών Κύπρου 1974

• Έναρξη Τελετής

• Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Πρόεδρο της ‘Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κυπρίων Σερρών, Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Σερρών, τους εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό, τον εκπρόσωπο των Μακεδονομάχων και τον εκπρόσωπο των Σερραίων Θεσσαλονίκης.

• Σιγή ενός λεπτού.

• Εθνικός Ύμνος.

• Τέλος τελετής.