Μνημόσυνο για τον ευεργέτη του Ν. Σκοπού Ελευθέριο Βαλιούλη


Τελέστηκε, την Κυριακή στις 19 Ιουλίου 2020, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Νέου Σκοπού, μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη του χωριού, Βαλιούλη Ελευθερίου.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και τοπικοί Σύμβουλοι του χωριού, εκπρόσωπος του Αστυνομικού τμήματος Εμμανουήλ Παππά, μέλη του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου «Ορφέας» και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών και Δεσποινίδων Νέου Σκοπού, «Η ΑΝΘΟΥΣΑ» Δουκαίνη Χηνοπούλου-Ζαπριάνου, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βαλιούλη επισημαίνοντας ότι αποτελεί για όλους μας ιστορική μνήμη που πρέπει να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί.

Το μνημόσυνο γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης όλων των Σκοπηνών προς το μεγάλο δωρητή, ευεργέτη του χωριού. Η προσφορά του, παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.