Μνημόσυνο του Στρατηγού Κατσάνη στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (Φωτο)

Με κατάνυξη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον Ήρωα Αντιστράτηγο Γεώργιο Κατσάνη όπου σαν σήμερα πριν 46 χρόνια κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974 έπεσε ηρωικά υπέρ πίστεως και πατρίδος μαζί με άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες.

Να σημειωθεί ότι προ μηνών και συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στον ως άνω Ναό τελέστηκε η Νεκρώσιμη Ακολουθία του Ήρωα μετά από την πρόσφατη ταυτοποίηση των λειψάνων του.

Την προσωπικότητα του Γεωργίου Κατσάνη εξήρε ο πρ. Δήμαρχος Σιντικής κ. Απόστολος Καρύδας -φιλόλογος, οποίος τόνισε την αγωνιστικότητα του Αντιστράτηγου Κατσάνη για την προάσπιση της Πατρίδας όπου με την αυτοθυσία του ανήλθε στο ύψος των ηρώων και το όνομα του μνημονεύεται πλέον στους αιώνες ως σύμβολο γενναιότητας και ανδρείας.

Ο κ. Μακάριος επεσήμανε την σημασία να τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας δείχνοντας έτσι τον σεβασμό και τιμή σ’ αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και της πίστεως μας αλλά και για να δείχνουμε στους νεότερους ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με αξίες και ιδανικά που δεν υπολογίζουν κίνδυνο και φόβο για τον θάνατο χάριν της πατρίδας.

Ακολούθησε Τρισάγιο επί του τάφου του Στρατηγού Κατσάνη το οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.

Πηγή: Romfea.gr 

Κοινοποίηση