Οι μνήμες του Σερραίου Κ. Παπαθεοδώρου από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 στο Infonews24 (Βίντεο)

«Ξύπνησε» μνήμες με την εξιστόρησή του για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο Σερραίος Κώστας Παπαθεοδώρου, μιλώντας στο Infonews24.

Ο ίδιος υπηρετούσε τότε στην Κύπρο ως εθελοντής και στις 19 Ιουλίου, περίπου 500 άτομα τους πήγαν στην Αμμόχωστο, επιβιβάστηκαν στο καράβι και ξεκίνησαν για Λίβανο, περίπου στις 9 το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, όμως, το πρωί, χτύπησε συναγερμός στο καράβι, επέστρεψαν στην Πάφο και κατέβαιναν στη στεριά ανά 40 άτομα με τις δύο βάρκες που είχε το καράβι.

«Ο πόλεμος είχε αρχίσει. Από την Πάφο μέχρι τη Λευκωσία έβλεπες μόνο φωτιές,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου στο Infonews24 και πρόσθεσε:
«Όταν φτάσαμε στο στρατόπεδο, η κατάσταση ήταν απελπιστική. Τα αυτοκίνητα βομβαρδισμένα και παντού γύρω σου έβλεπες νεκρούς».

Ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε για τις μεγάλες, ολονύχτιες μάχες που δόθηκαν, για τους νεκρούς που είδε να πέφτουν μπροστά στα πόδια του.

«Μας έλεγαν ότι ακόμη κι αν τραυματιστείτε, μην σταματήσετε, μην απελπίζεστε» υπογράμμισε ενώ μίλησε και για τις στιγμές που ήρθε αντιμέτωπος με 3 ελεύθερους σκοπευτές από την Τουρκία κατά τη διάρκεια των μαχών.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους Τούρκους. Δεν ξέρουν να πολεμούν,» σχολίασε ο κ. Παπαθεοδώρου, τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες με τις προκλήσεις των Τούρκων.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κώστα Παπαθεοδώρου.