Καλοκαιρινή βόλτα στο Μέτσοβο-Μειωμένη η φετινή τουριστική κίνηση λόγω…κορονοϊού (Φώτο)

Σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις βουνοπλαγιές της Πίνδου βρίσκεται το Μέτσοβο. Μια παραδοσιακή κωμόπολη με ιστορία, απίστευτη θέα και αρκετή δροσιά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Πάνω από 2.000 είναι οι κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή είναι κυρίως Βλάχικης καταγωγής και ασχολούνται οι περισσότεροι με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.

Τα σπίτια και τα ξενοδοχεία στο Μέτσοβο είναι παραδοσιακά χτισμένα με πέτρα θυμίζουν μια άλλη εποχή.

Στο κέντρο του Μετσόβου υπάρχουν καταστήματα, τα οποία πουλούν παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητες πίτες, τυριά (Μετσοβόνε, Μετσοβέλα και πολλά άλλα είδη τυριών) και παραδοσιακά ζυμαρικά (χυλοπίτες, μακαρούνες λαχανικών, τραχανά κτλ.)

Επίσης, παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τοπικές γεύσεις μια από αυτές το γνωστό κοντοσούβλι.

“Φέτος η τουριστική κίνηση αυτό το διάστημα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι ήταν μειωμένη” όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες της περιοχής λόγω του κορονοϊού. “Ευτυχώς γίνονται κοινωνικές εκδηλώσεις και υπάρχει μια κίνηση. Ωστόσο, εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να μας επισκεφθούν”

Στο Μέτσοβο μπορείτε να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ, το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου και να απολαύσετε την απίστευτη θέα που υπάρχει.