Επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες στο Ν. Σκοπό- Ανησυχούν οι κάτοικοι- Τι δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εμ. Παππά (Βίντεο)


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της τοπικής κοινότητας Νέου Σκοπού, του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, στο Infonews24, για τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες από αδέσποτα ζώα.

Ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά και υπεύθυνος του κυνοκομείου Θεοφάνης Δεδούσης, μιλώντας στο Infonews24, δήλωσε γνώστης του θέματος και πρόσθεσε πως είναι ένα ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την εμφάνιση δύο νέων αδέσποτων στο χωριό.

Ο κ. Δεδούσης ειδοποιήθηκε από τον γραμματέα της κοινότητας και από τον Πρόεδρο κ. Χαμάλη, ο οποίος μετά από παρότρυνσή του έκανε την αναφορά στο αστυνομικό τμήμα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Η αναφορά έφτασε στα χέρια του κ. Δεδούση και πλέον με τη συνδρομή και του Φιλοζωικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά τις επόμενες ημέρες, αν δεν έχει ήδη τακτοποιηθεί το ζήτημα, τα ζώα αυτά θα απομακρυνθούν από την πλατεία του χωριού και αφού ληφθεί κάθε μέριμνα, δηλαδή να στειρωθούν, να αποπαρασιτωθούν και να αποκτήσουν ηλεκτρονική σήμανση, θα φιλοξενούνται- πλέον- προσωρινά μέχρι να δοθούν για υιοθεσία, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Φιλοζωικό Σύλλογο από το Δήμο.

«Το ζήτημα αυτό, μόνο με τη συνδρομή των Φιλοζωικών οργανώσεων, δυστυχώς δεν μπορεί να λυθεί. Η πολιτεία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει αρκετά μέτρα, έχει δώσει γενναίες χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία δημοτικών καταφυγίων και οργανωμένων δομών. Πρόθεσή μας είναι αυτό ακριβώς. Να ενταχθούμε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, να αποκτήσουμε τη δική μας οργανωμένη, δημοτική δομή που αυτό συνεπάγεται ότι θα υπάρχει και προσωπικό που θα ασχολείται μόνο με αυτό το αντικείμενο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά το ζήτημα που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων,» υπογράμμισε ο κ. Δεδούσης, ο οποίος πρόσθεσε πως η διοίκηση του δήμου τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να «ανακουφίσει» το πρόβλημα

«Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και αναφορών και δεν μένουμε αμέτοχοι,» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά.