Ψήφισμα Δ.Σ. Ηράκλειας για την Αγία Σοφία

Στην έκδοση ψηφίσματος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηράκλειας στην τελευταία του συνεδρίαση.
Στο ψήφισμα αναφέρει:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηράκλειας Σερρών καταδικάζει τη μονομερή ενέργεια του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ως μία πράξη ιστορικά και διεθνοπολιτικά προκλητική, μα και πολιτισμικά και κατά το διεθνές δίκαιο άκυρη και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει από όλους τους Αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από όλες τις Εθνικές Κυβερνήσεις, που αποτελούν μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να προβούν σε ρηματική καταδίκη της ως άνω ενέργειας του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Το ψήφισμα εστάλη:
-Προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
-Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
-Προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβερνήσεως, κ. Νικόλαο Δένδια.
-Προς τα κόμματα στη Βουλή των Ελλήνων.
-Προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
-Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
-Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας».
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης ανάφερε: “Πρόκειται για ένα μνημείο της UNESCO. Είναι έμβλημα και σημείο αναφοράς για τον ελληνισμό και τον χριστιανισμό. Μέχρι τώρα λειτουργούσε ως μουσείο. Έβλεπε ο επισκέπτης τις αγιογραφίες που παρέπεμπαν στο Βυζάντιο και την Ορθοδοξία. Μετά την απόφαση του τούρκου Προέδρου θα γίνει τόπος λατρείας του μωαμεθανισμού. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή, όπως έχουν κάνει πολλοί Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μεγαρέων.
Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης τόνισε ότι δεν διαφωνεί η παράταξή του με το ψήφισμα αλλά θα ήταν καλύτερο να το είχε νωρίτερα και να είχε ζητηθεί από την παράταξή του να εκφράσει με κάποιο τρόπο αυτή τη διαμαρτυρία.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δέσποινα Χατζίδου είπε ότι καταδικάζει την ενέργεια αυτή και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επέμβουν για να εμποδίσουν την ενέργεια αυτή.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •