Την παραχώρηση χώρου στο νότιο πέταλο του γηπέδου για τη φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου ζητούν οι «Red Lions»


Του Γιώργου Λεόνωφ
Πρόεδρος «Red Lions»

Ο Πολιτιστικός Πανσερραϊκός Σύλλογος «Red Lions», συμπλήρωσε φέτος, αισίως, είκοσι χρόνια ύπαρξης. Στόχος ήταν, είναι και παραμένει η στήριξη και προώθηση του Σερραϊκού αθλητισμού και κατ’ επέκταση, του πολιτισμού, όντες πάντα υποστηρικτές του Πανσερραϊκού, καθώς το ιστορικό σωματείο της πόλης, υπήρξε, επί σειρά ετών, το καμάρι ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας.

Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, προάγοντας, πάντα, το φίλαθλο αθλητικό πνεύμα και όχι το φανατισμό, έχοντας, παράλληλα, ανιδιοτελή κίνητρα, επιτύχαμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό αρχείο, πλούσιο σε εικόνες αλλά και υλικό, το οποίο θεωρούμε περιουσία, όχι δική μας, αλλά όλων των Σερραίων, γι’ αυτό και έχουμε φροντίσει, ήδη, να κληροδοτηθεί στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό αλλά και στο Δήμο μας, ως θεματοφύλακα, καθώς έτσι ορίζεται από το καταστατικό μας.

Αυτό λοιπόν το υλικό, αλλά και τον ιστορικό Πολιτιστικό μας Σύλλογο, επιθυμούμε να στεγάσουμε σε κάποιον χώρο του ιστορικού πετάλου του Δημοτικού Γηπέδου των Σερρών. Διότι, όπως είναι ευρέως γνωστό, κάτω από το Νότιο πέταλο του Δημοτικού Γηπέδου υπάρχουν χώροι-αποθήκες, που μένουν ανεκμετάλλευτοι, γεγονός που μας επιβεβαίωσε, άλλωστε, και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.ΠΑ. Ιωάννης Δεσποτίδης.

Την παραχώρηση ενός, τέτοιου χώρου, αξιώνουμε, λοιπόν, διά να φιλοξενηθεί ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος, μετατρέποντας, ουσιαστικά, μια κρύα αποθήκη, σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση, και λαμβάνοντας, σοβαρά, υπόψιν τη γνώμη των μελών μας, αιτηθήκαμε στον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α του Δήμου Σερρών, την παραχώρηση ενός χώρου, ο οποίος μένει άδειος κι ανεκμετάλλευτος, και για τον οποίο, ουδέποτε, μέχρι σήμερα, υπήρξε, αίτημα παραχώρησης και αξιοποίησης, από Πολιτιστικό Σύλλογο ή Σωματείο, δεσμευμένοι, παράλληλα, από την πλευρά μας, τη συντήρηση κι αξιοποίηση του.

Με αυτά τα δεδομένα, είμαστε λοιπόν σίγουροι, ότι ο Δήμος Σερρών θα πράξει το αυτονόητο, δείχνοντας, με τον, πλέον, κατάλληλο τρόπο, το κοινωνικό του πρόσωπο.