Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χριστός (Φώτο)

 

Κείμενο & φωτογραφίες Δημήτρης Σιαπαρδάνης

Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα και με την παρουσία παρουσία πολλών επισήμων αλλά και πλήθους κόσμου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Η αρχή έγινε χθες βράδυ με τον Μεγάλο Εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν τρεις ιερείς. Ο πατήρ Νικόλαος Κωνσταντινίδης, εφημέριος του χωριού, ο πατήρ Στυλιανός, εφημέριος στον Λευκώνα και ο πατήρ Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα με τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και κορυφώθηκαν με την έλευση της εικόνος της “Μεταμορφώσεως” την οποία αγιογράφησε και δώρισε στον ανακαινισμένο ναό μας, ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ.κ. Χριστόδουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Την εικόνα μετέφερε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια ο αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος, κ. Μουστάκης Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδιας Πολ. Συλ. Βλάχων, κ. Μιχάλη Μαγειρία, τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, κ. Παύλο Καρυπίδη και την αντιπρόεδρο των Μακεδόνων Ελλάδος κ. Κωστίκα, ενώ στην υποδοχή παρέστη με πολύ περηφάνεια και τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χριστός ντυμένο με τις παραδοσιακές φορεσιές. Παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Σερρών, κ. Γιώργος Ταΐρης.

Ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος, Χριστός, κ. Σιαπαρδάνης Κώστας, ως καλός οικοδεσπότης, ευχαρίστησε πρώτα απ’ όλους τον εφημέριο του χωριού πατέρα Νικόλαο και τους κατοίκους του Χριστός που βοήθησαν με την εθελοντική τους δουλειά αλλά και με την οικονομική ενίσχυση στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης της παλαιάς Αγίας Τριάδος, που σήμερα και επίσημα παραδόθηκε στην χρήση και φυσικά όλους όσους ενήργησαν για την αγιογράφηση και μεταφορά της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Ναό μας, δίνοντας με την παραπάνω ενέργεια στην ιστορική εκκλησία του χωριού μας έναν νέο κύκλο εκκλησιαστικής ζωής, αφού αυτό επιθυμούσε η πλειοψηφία των πιστών του μικρού χωριού μας και όνειρο του καθενός ήταν να ζήσει την σημερινή ημέρα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •