Καταστροφές και πλημμύρες από την κακοκαιρία «Θάλεια» στο Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πολλά προβλήματα σε όλο το Λαγκαδά έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Υπάρχουν πολλοί κλειστοί δρόμοι εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού και πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών αλλά και περιστατικά απεγκλωβισμού. Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνδράμουν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και οχήματα υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από Λαγκαδά προς Κολχικό, Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγυνών- Λαγκαδά, ενώ προβλήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους προς Λαγυνά, Περιβολάκι Καβαλάρι και Ηράκλειο.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαγκαδά είναι ανοικτά σε περίπτωση που δημότες χρειαστούν κάποιο ασφαλές σημείο για να μείνουν.

Γ. Ταχματζίδης: «Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Την κήρυξη του Δήμου Λαγκαδά σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ζήτησε με κατεπείγουσες διαδικασίες ο Δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν σε πληγείσες περιοχές Λαγκαδά, Καβαλάρι και Περιβολάκι περισσότερα από 60 μηχανήματα των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών που επιστράτευσε ο δήμος.

Εντός ολίγου συγκαλείται στο Δημαρχείο Λαγκαδά σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του νέου κύματος της κακοκαιρίας “Θάλεια” που προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταφθάνουν για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές ώστε να γίνει εκτίμηση και αποκατάσταση μετέπειτα των ζημιών.

Άμεση καταγραφή ζημιών και προβλημάτων

Μετά από εντολή του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, ξεκινά η άμεση καταγραφή των ζημιών και των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία “Θάλεια” σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά.

Για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών, όπου είναι εφικτή, αλλά και την επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά και στον αριθμό 23943 31029 ή να αναφέρουν το πρόβλημα στο email [email protected] και εναλλακτικά με μήνυμα στο messenger του δήμου.

Άμεση παρέμβαση της Β. Πατουλίδου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την κακοκαιρία

Συναγερμός στο Λαγκαδά. Ο Δήμος Λαγκαδά έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε αυξημένη επιφυλακή, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, όπου έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές. Με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αυτοτελούς Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Ταχμαζίδη, συντονίζουν τις δράσεις της επόμενης μέρας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η κ. Πατουλίδου παρακαλεί τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όσο ο χείμαρρος καθιστά την κυκλοφορία αδύνατη.

Η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ είχε θέσει τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα και τις δράσεις σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει σχεδιασμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Παρά ταύτα η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει δεκάδες άτομα και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Η περιοχή του Λαγκαδά παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.