Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ανηλίκων Ρομά από το Κέντρο Κοινότητας Ηράκλειας

Εμβολιασμοί ανηλίκων Ρομά, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της ΑΡΣΙΣ από την παιδίατρο της Οργάνωσης, με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας των μικρών παιδιών.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα και είχε ως σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος της εμβολιαστικής κατάστασης του παιδικού πληθυσμού και ανάλογα με τις ανάγκες χορηγήθηκαν σημαντικά εμβόλια στα μικρά παιδιά.

Παρατηρήθηκε σημαντική εξέλιξη από τα Χριστούγεννα που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δράση, στην τήρηση των εμβολιασμών των ανηλίκων παιδιών που είχαν ήδη εμβολιασθεί τις προηγούμενες φορές, στην προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα τους στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο, αλλά και στην τήρηση ατομικού βιβλιαρίου υγείας παιδιού.

Το Κέντρο Κοινότητας Ηράκλειας είχε παραλάβει, όταν πρωτοξεκίνησε με την εξαιρετική παιδίατρο της Οργάνωσης, έναν παιδικό πληθυσμό πλήρως ανεμβολίαστο, χωρίς βιβλιάρια υγείας και με ελλιπή ΑΜΚΑ.

Μέσω της παιδιάτρου διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά που εμβολιάστηκαν βιβλιάρια υγείας, ΑΔΥΜ, εντοπίστηκαν τα σωστά ΑΜΚΑ μέσω πληροφοριακών συστημάτων και οι άνθρωποι του Κέντρου Κοινότητας κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο πρόληψης, διαφύλαξης της ατομικής και δημόσιας υγείας αφού παρατηρήθηκε πως όσο η δράση είχε διακοπεί λόγω COVID -19, δεν άφησαν τα παιδιά ανεμβολίαστα, αλλά συνέχισαν τον εμβολιασμό κατόπιν οδηγιών της παιδιάτρου.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας προς αποφυγήν συνωστισμού και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο εμβολιασμός των Ρομά θα συνεχιστεί τέλος Αυγούστου.

Κοινοποίηση