Κ. Τσιμίκας: Από τον Πανσερραϊκό στη Λίβερπουλ


Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του στη Λίβερπουλ, βρίσκεται ο νεαρός Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ταξίδεψε χθες στην Αγγλία.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αριστερός αμυντικός και μέσος στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε τοπικές ομάδες των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, έως ότου το 2014, που πήγε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, όπου κι αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία το 2013-14. Κατόπιν, πήγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, και αργότερα στην πρώτη ομάδα, όπου αγωνίζεται έως και σήμερα. Για δύο περιόδους είχε δοθεί δανεικός σε Έσμπιεργκ φΜ και Βίλεμ ΙΙ. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας.

Από το 2015, έχει υπάρξει μέλος μικρών τμημάτων της Εθνικής Ελλάδας, αρχής γενομένης με το U19 και αργότερα με το U21. Από τον Οκτώβριο του 2018, αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών, κάνοντας το ντεμπούτο του σε έναν επίσημο αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας.

Ο Τσιμίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1996. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον τόπο καταγωγής του, τον Λευκώνα Σερρών, ενώ αργότερα πήγε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 14 ετών.

Κατόπιν, πήγε στις Σέρρες και στον Πανσερραϊκό, όπου γρήγορα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα της Football League, στις αντίστοιχες ηλικίες.

Σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην πρώτη ομάδα των Σερρών κανονικά, πραγματοποιώντας 20 συμμετοχές, βάζοντας και 5 γκολ, στη Γ’ Εθνική κατηγορία, τη σεζόν 2013-14.

(Βιογραφικά στοιχεία από το Wikipedia)