«Πράξεις για τη Μακεδονία»: «Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών στις Σέρρες»


Να δράσει άμεσα, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, για να περιορίσει σε πρώτη φάση την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου ζητά από την Περιφερειακή Διοίκηση, η παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Σε σχετική ανακοίνωσή της ζητά από τον επόμενο χρόνο να επαναφέρει και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών στη φυσική του έδρα, τον Προβατά Σερρών, με την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», τονίζονται τα εξής:
«14 κρούσματα, 3 νεκροί. Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Έπρεπε, δυστυχώς, να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Σε ένα νομό, όπως είναι ο δικός μας, με υδροβόρες καλλιέργειες που επιτρέπουν την ύπαρξη των κουνουπιών η διοίκηση της ΠΚΜ δεν δίνει την πρέπουσα προσοχή σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αποτρέπει τον τουρισμό και συνεχίζει την πολιτική που από το 2011, η τότε Περιφερειακή Διοίκηση πήρε την απόφαση να κλείσει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών με έδρα τον Προβατά Σερρών και να το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.
Ένα Κέντρο που αναγνωρίστηκε διεθνώς ως ένα από τα πιο δραστήρια της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα γνωστά, συνεχής απαξίωση, μειωμένοι αεροψεκασμοί, πολλές φορές σε λάθος χρόνο και τα κουνούπια συνεχώς να πληθαίνουν.
Εμείς ως ‘Πράξεις για τη Μακεδονία’ ζητάμε από την Περιφερειακή Διοίκηση να δράσει άμεσα, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, για να περιορίσει σε πρώτη φάση την εξάπλωση του ιού. Και από του χρόνου να επαναφέρει και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών στη φυσική του έδρα, τον Προβατά Σερρών, με την απαραίτητη χρηματοδότηση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε σύμπραξη με τους δήμους του νομού.
Η υγεία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας χρειάζεται πράξεις. Η Κεντρική Μακεδονία, ο νομός Σερρών αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση από αυτήν που αποδίδει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας».

Κοινοποίηση