Β. Παπαβασιλείου για αυτοκινητοδρόμιο: «Δεν υπάρχει ενημέρωση του Δ.Σ.» (Βίντεο)

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτοκινητοδρομίου, εξέφρασε μιλώντας στο Infonews24, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Βασίλης Παπαβασιλείου.

«Αλαλούμ» προκλήθηκε με τις δηλώσεις του νυν Προέδρου Γιώργου Ματθαίου πως ο ίδιος δεν είχε ενημέρωση για τις πρόσφατες συναντήσεις του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη με ιδιώτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν το αυτοκινητοδρόμιο, δηλώσεις που στη συνέχεια αναίρεσε λέγοντας πως απλά δεν το διατύπωσε σωστά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ματθαίου προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών και κυρίως για το αν τελικά έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο το Διοικητικό Συμβούλιο του αυτοκινητοδρομίου ή αν οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον Δήμαρχο και απλά πηγαίνουν στο Δ.Σ. μέσω του Προέδρου για έγκριση.

Μία τέτοια διάσταση έδωσε ο κ. Παπαβασιλείου, δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά πως η προηγούμενη δημοτική αρχή και το προηγούμενο Δ.Σ. δεν είχαν τέτοιου είδους φαινόμενα και παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Β. Παπαβασιλείου, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ενημερώνεται γενικώς για θέματα που το αφορούν, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν του αρέσει ο τρόπος λειτουργίας.

«Τις αποφάσεις τις έπαιρνε το διοικητικό συμβούλιο. Βεβαίως και ενημερώναμε τον δήμαρχο, αλλά να μας λέει ο δήμαρχος τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε, αυτό δεν συνέβη. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στο διοικητικό συμβούλιο και δεν έρχονταν αποφάσεις απλά για να τελεσιδικήσουν στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Ο πρόεδρος οφείλει να ενημερώνει άμεσα το Δ.Σ.. Δεν γνώριζα για τις συναντήσεις και δεν νομίζω ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που γνωρίζει,» επεσήμανε ο κ. Παπαβασιλείου, ο οποίος κατέθεσε και την προσωπική του άποψη όσον αφορά στο μέλλον του αυτοκινητοδρομίου και της διαχείρισής του:
«Θα πρέπει να γίνει ένας διαγωνισμός να καταθέσουν όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση manager, που να γνωρίζει εντός και εκτός Ελλάδα ανθρώπους και εταιρείες που ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και να ανέβει επίπεδα το αυτοκινητοδρόμιο. Θα συμφωνήσω απόλυτα με έναν άνθρωπο ως υπάλληλο, ακόμη και με ποσοστά κέρδους ανάλογα με τις εκδηλώσεις τις οποίες θα φέρνει. Αυτό έχει ανάγκη το αυτοκινητοδρόμιο και όχι να δοθεί σε εταιρεία, η οποία δεν ξέρω πως θα το διαχειρισθεί».

Ο πρώην Πρόεδρος του αυτοκινητοδρόμιο υπογράμμισε πως προς το παρόν κάνει υπομονή και περιμένει και πως- αν και έχει περάσει ένας χρόνος- δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για το αυτοκινητοδρόμιο, από πλευράς δημοτικής αρχής.
«Το αυτοκινητοδρόμιο δεν έγινε για να είναι αποκλειστικά μία κερδοφόρα επιχείρηση. Θα πρέπει να μπορεί να αυτοσυντηρείται, γιατί πολύς λόγος έγινε και γι’ αυτό. Έχει τη δυνατότητα να αυτοσυντηρείται με σωστή και χρηστή διαχείριση και με τους εργαζόμενους που ήδη υπάρχουν,» κατέληξε λέγοντας ο κ. Βασίλης Παπαβασιλείου.

Κοινοποίηση