Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Φλάμπουρο έφτασε σε αποστραγγιστικό κανάλι (Βίντεο)

«Συναγερμός» σήμανε σήμερα το απόγευμα, περίπου στις 4, στο Δήμο Βισαλτίας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην τοπική κοινότητα Φλαμπούρου.

Μπορεί η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ξερά χόρτα και κλαδιά, ωστόσο έφτασε σε παρακείμενο αποστραγγιστικό κανάλι, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, αλλά και στην εγρήγορση των υπηρεσιών, περιορίσθηκε.

Σε περίπτωση που η φωτιά επεκτεινόταν στο αποστραγγιστικό κανάλι θα κινδύνευαν και καλλιέργειες, καθώς η βλάστηση στα αποστραγγιστικά είναι ιδιαίτερα πυκνή και θα «ευνοούσε» την ανάπτυξη της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δύο πυροσβεστικά οχήματα με 6 άνδρες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νιγρίτας, αλλά και συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του Αντιδημάρχου Έργων, Υποδομών & Πολιτικής Προστασίας Θόδωρου Βαδικόλια και του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Βασίλη Σκαπέρδα.

Ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, παρόλα αυτά δυνάμεις παραμένουν στο σημείο μέχρι και αυτή την ώρα (22:00), για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.