Παραιτήθηκε μετά από υποδείξεις για το αυτονόητο από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ ο Ν. Κανακάρης ;

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), ανακοίνωσε ο κ. Νεκτάριος Κανακάρης.

Μπορεί ο ίδιος να επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο οι δηλώσεις της Προέδρου Χρυσάνθης Παλάζη αποκαλύπτουν όχι μόνο τους λόγους και βάζουν τα… πράγματα στη θέση τους, αλλά και μία άλλη διάσταση.

Με τον κ. Κανακάρη να δραστηριοποιείται από φέτος στο χώρο των ΚΔΑΠ, ξεκινώντας δική του επιχείρηση, θεωρήθηκε (και ορθώς) πως θα υπήρχε «σύγκρουση» συμφερόντων και γι’ αυτό το λόγο υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ήταν, όμως, στις προθέσεις του κ. Κανακάρη να παραιτηθεί ή θα περνούσε στο… ντούκου, εάν δεν του τόνιζαν το- ουσιαστικά- ασυμβίβαστο;

Η φράση της κ. Παλάζη στην απάντησή της πως «σεβαστήκαμε την επιλογή σου (σ.σ. να ανοίξει ιδιωτική επιχείρηση ΚΔΑΠ), αλλά σου υποδείξαμε το ασυμβίβαστο κατ’ επανάληψη», αφήνει να εννοηθεί πως μάλλον ο κ. Κανακάρης δεν είχε την πρόθεση να παραιτηθεί και πως έγινε κατόπιν επίμονων και πολλών συζητήσεων για το αυτονόητο.

Αναλυτικά, ο κ. Κανακάρης ανέφερε στην παραίτησή του τα εξής:
«Αγαπητοί μου συνδημότες, Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών για καθαρά προσωπικούς λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τον αξιακό μου κώδικα. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο μας Αλέξανδρο Χρυσάφη που μου εμπιστεύτηκε μόλις πριν από έναν χρόνο τη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ. Ελπίζω να φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών του. Επίσης, δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω θερμά το ΔΣ και το προσωπικό της ΚΕΔΗΣ για την αγαστή συνεργασία που είχαμε μέχρι και σήμερα. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως παραμένω αρωγός καθώς και στην διάθεση του Δημάρχου, με σκοπό το καλό του Σερραίου δημότη, γιατί οι Σέρρες αξίζουν το καλύτερο».

Η απάντηση της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη έχει ως εξής:
«Αγαπητέ σύμμαχε, αγαπητέ φίλε Νεκτάριος Κανακάρης,
Διαβάζω εδώ στην ανάρτηση και ακούω στη συνέντευξή σου για τη συνειδητή απόφαση παραίτησης από τη θέση του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., καθώς ‘οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της Κοινωφελούς Επιχείρησης’.
Γνωρίζεις πολύ καλά πως ως εκπαιδευτικός, πολύ μεγαλύτερή σου σε ηλικία και με την εμπειρία χρόνων στην εκπαίδευση, οι δικές μου συμβουλές αφορούσαν την επιλογή της διεκδίκησης κάποιας μόνιμης θέσης στην Ειδική Αγωγή, όπου και αν ήταν γεωγραφικά αυτή η επιλογή. Προτίμησες το ρίσκο του Επιχειρείν, σε ένα καινούριο επαγγελματικό στίβο, αυτό των ΚΔΑΠ. Σαφέστατα αυτό αντίκειται στα συμφέροντα τόσο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., όσο και των εργαζομένων της. Σεβαστήκαμε την επιλογή σου, αλλά σου υποδείξαμε το ασυμβίβαστο κατ’ επανάληψη.
Χαίρομαι που θεωρείς πως έχεις πολλά να προσφέρεις στη συνολική προσπάθεια, τόσο του Δημάρχου μας, όσο και της παράταξής μας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προόδου του Δήμου Σερρών.
Σε ευχαριστώ για τη συνεργασία μαζί μου και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ, που ο χαρακτηρισμός ‘αγαστή’ από μέρους σου, πραγματικά τη χαρακτηρίζει απόλυτα.
Σου εύχομαι πρωτίστως υγεία και καλή τύχη».