Αναδείχθηκε εταιρεία για την κατασκευή της γέφυρας στη Μαυροθάλασσα

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Μαυροθάλασσας από τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το έργο της κατασκευής της γέφυρας εδώ και δεκαετίες κάποιοι μάλιστα πιστεύουν πως πρόκειται για αστείο. Ένα πάγιο αίτημα φαίνεται ότι μπαίνει στις “ράγες” και θα ξεκινήσει να υλοποιείται σιγά σιγά.

Την περασμένη Τετάρτη αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρεία που θα ξεκινήσει την κατασκευή της εν λόγω γέφυρας. Πρόκειται για αθηναϊκή εταιρεία με την ονομασία ΘΕΜΕΛΗ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 14.280.000 ευρώ και αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι ένα από σημαντικότερα έργα υποδομής της Π.Ε. Σερρών, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείτε από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων-Μαυροθάλασσας-Πεθελινού.

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από έναν χρόνο, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Μαυροθάλασσας είχε ανακοινώσει ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις από το υπουργείο για να προχωρήσει το έργο.

Κοινοποίηση