«Ζούγκλες» ιδιόκτητα οικόπεδα στην πόλη των Σερρών- Ανήσυχοι οι κάτοικοι (Φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Ανήσυχοι και ταυτόχρονα έξαλλοι είναι οι κάτοικοι σε περιοχές της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα, στην περιοχή Ναυάρχου Σαχτούρη, καθώς τόσο ο συγκεκριμένος δρόμος, όσο και οι κάθετες οδοί θυμίζουν κυριολεκτικά «ζούγκλα».

Οι εικόνες με τα χόρτα που έχουν… θεριέψει σε ιδιόκτητα οικόπεδα, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους, ενώ οι ίδιοι- μιλώντας στο Infonews24- εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους, ακόμη και για την υγεία των παιδιών τους και τη δική τους.

Τα κουνούπια έχουν βρει στην περιοχή μόνιμη «στέγη», ενώ οι κάτοικοι φοβούνται ότι είναι πιθανό να εμφανισθούν και διάφορα ερπετά, όπως φίδια και τρωκτικά.

Το να απολαύσουν τα παιδιά μια αγαπημένη συνήθεια όπως είναι η ποδηλασία, είναι αδύνατο, καθώς τα χόρτα έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που εμποδίζουν την ορατότητα οδηγών αυτοκινήτων, αλλά και ποδηλατών.

Μπορεί τους ιδιοκτήτες να μην τους «καίγεται καρφί» και να μην ανταποκρίθηκαν στα- κατά καιρούς- καλέσματα του Δήμου για καθαρισμό των οικοπέδων, ωστόσο ο Δήμος σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να πράξει αυτό που του δίνει ο νόμος το δικαίωμα.

Να καθαρίσει, δηλαδή, τα οικόπεδα και να στείλει το… λογαριασμό στους ιδιοκτήτες, μέσω των Δ.Ο.Υ.