Τοποθέτηση αναβατορίου ΑμεΑ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σερρών (Φώτο & Βίντεο)

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Σερρών ένα αναβατόριο προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία κατά την επιβίβασή τους στο τρένο. Το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και ενημερώθηκε για το εν λόγω έργο από τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταρά για τις εργασίες που θα γίνουν σε ότι αφορά την τοποθέτηση του αναβατορίου.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του Υπουργού, ο κύριος Καραμανλής δήλωσε τα εξής: “Καταφέραμε στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που έχει η Κυβέρνηση για τους ανθρώπους με αναπηρία και έχει γίνει μια πολύ σοβαρή προεργασία σε όλα τα Υπουργεία και θα ανακοινωθεί κεντρικά από την Κυβέρνηση ποιες είναι οι δράσεις. Εμείς να ξεκινήσουμε από τα δικά μας. Εδώ μετά από αρκετή προσπάθεια και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά βασικά με τον ΟΣΕ, σε μια εβδομάδα θα υπάρχει ένα αναβατόριο για τα άτομα με αναπηρία, κάτι το οποίο ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να το κάνει. Μη ξεχνάμε ότι ζούμε στο 2020 πλέον και είναι ντροπή για μια μοντέρνα πόλη, είναι ντροπή για τον Οργανισμό να μην υπάρχει προσβασιμότητα οι άνθρωποι με αναπηρία. Σε μια εβδομάδα το αναβατόριο θα είναι γεγονός και στις Σέρρες και στη Δράμα”

“Ενημερώσαμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τις εργασίες στο σταθμό συντήρησης κτιρίου και την κατασκευή ράμπας και ειδικού μηχανήματος για εξασφάλιση προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α.” δήλωσε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς.