Ακτύπης από Σέρρες: Το Υπ. Παιδείας δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο)

Σχολεία της πόλης των Σερρών επισκέφθηκε κατά την περιοδεία του στις Σέρρες, το μέλος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Ακτύπης λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από την περιοδεία του ο κύριος Ακτύπης τονίζει ότι διαπίστωσε πολλά και τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σχολικής χρονιά.

“Διαπιστώσαμε ζητήματα καθαριότητας, το προσωπικό της καθαριότητας δεν έχει φτάσει στα σχολεία ακόμη. Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι λείπουν 2.500 καθαρίστριες από τα σχολεία. Μάθαμε ότι ο δήμος έχει προσλάβει πέντε καθαρίστριες λιγότερες απ ότι πέρσι και οι 25 από αυτές είναι με τρίωρες συμβάσεις την ημέρα” δηλώνει ο κύριος Ακτύπης.

“Το Υπουργείο Παιδεία και η Κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί πραγματικά δεν είχε κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων” τονίζει το μέλος της ΟΛΜΕ και συμπληρώνει ότι “από τις αρχές του Μάη εκπαιδευτικά σωματεία, η Ομποσπονδία, οι σύλλογοι γονέων κτλ είχαν τονίζει τα προβλήματα που θα υπήρχαν”.

Ο κύριος Ακτύπης σημειώνει ότι στο 1ο Λύκειο Σερρών, η Α΄Λυκείου ξεκινάει με 27 μαθητές μέσα στην τάξη χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο αυτό το γεγονός.