Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες: Μόρια των Σερρών-το Κλειδί

Να κλείσουν όλες οι δομές. Να κλείσει το ΚΛΕΙΔΙ της ντροπής και να μπουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε σπίτια μέσα σε κατοικημένες περιοχές ζητά η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τη δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο “Κλειδί” Μόρια των Σερρών και αναφέρουν ποια είναι η κατάσταση εκεί. Μόριες υπάρχουν κι άλλες: στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα υπάρχει η Μόρια των Σερρών – το ΚΛΕΙΔΙ! Μόλις πριν τρεις μέρες πήραν φωτιά 8 σκηνές! Επικρατεί σιγή ασυρμάτου για πιθανά κρούσματα από την διοίκηση της δομής (γνωστής για τα αντιπροσφυγικά της αισθήματα!) μα και μεγάλη αγωνία του προοδευτικού λαού του νομού για τον χειμώνα που έρχεται διότι κατά ομολογία των κατοίκων της περιοχής “στο ΚΛΕΙΔΙ δεν μένει ούτε ζώο ζωντανό”! αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Η Μόρια έγινε στάχτη! Πάνω από 13.000 πρόσφυγες είναι χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς νερό…. Μόρια – η ντροπή του ανθρώπου! Μόρια – το κολαστήριο που δημιούργησαν και κράτησαν όλες οι κυβερνήσεις! 13.000 άνθρωποι στοιβαγμένοι σ έναν χώρο που χωρούσε 2.000!

Εν μέσω καραντίνας και νουθεσιών άνωθεν για απόσταση και συχνό πλύσιμο χεριών, νουθεσίες που εκ προοιμίου δεν μπορούσαν να τηρηθούν από τους κολασμένους της γης υπήρξαν κρούσματα του κορονοϊού! Υπήρξαν και πανικός και αντιδικίες ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε γκέτο!

Τι παράξενο αλήθεια! Η επιτροπή των σοφών λοιμοξιολόγων δεν το περίμενε ούτε και κυβερνώντες! Δεν έλαβαν τα στοιχειώδη μέτρα – άφησαν τους ανθρώπους στην τύχη τους. Και την ώρα της φωτιάς δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα πυροσβεστικά μέσα! Ούτε και η απαραίτητη ενημέρωση!

Οι κολασμένοι που σώθηκαν από τον πόλεμο, νικήσαν το Αιγαίο-Αχέροντα, υπέστησαν τον εξευτελισμό της Μόριας και σήμερα βρίσκονται στον δρόμο!

Οι κυβερνήσεις της υποκρισίας των “αριστερών” και των “αρίστων” μαζί με τους “φίλους” τους έπραξαν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τους αποτελειώσουν!

Μόριες υπάρχουν κι άλλες: στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα υπάρχει η Μόρια των Σερρών – το ΚΛΕΙΔΙ! Μόλις πριν τρεις μέρες πήραν φωτιά 8 σκηνές! Επικρατεί σιγή ασυρμάτου για πιθανά κρούσματα από την διοίκηση της δομής (γνωστής για τα αντιπροσφυγικά της αισθήματα!) μα και μεγάλη αγωνία του προοδευτικού λαού του νομού για τον χειμώνα που έρχεται διότι κατά ομολογία των κατοίκων της περιοχής “στο ΚΛΕΙΔΙ δεν μένει ούτε ζώο ζωντανό”!

Όμως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της αλληλεγγύης! Που στέκεται δίπλα στους αδερφούς μας πρόσφυγες και μετανάστες – θύματα των πολέμων, της φτώχειας, των διώξεων! Που αγωνίζεται όχι ενάντια στον πρόσφυγα μα ενάντια σε εκείνον που τον έκανε πρόσφυγα!

Που απαιτεί:

· Να κλείσουν όλες οι δομές

· Να κλείσει το ΚΛΕΙΔΙ της ντροπής

· Να μπουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε σπίτια μέσα σε κατοικημένες περιοχές

Ντόπιοι και ξένοι ενωμένοι για ζωή κι αξιοπρέπεια!