Πήγε το αυτοκίνητό του για ΚΤΕΟ στη Θέρμη, αποπροσανατολίσθηκε και βρέθηκε στον Προμαχώνα ο 83χρονος- Κινητοποιήθηκαν και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ


Η περιπέτεια του 83χρονου Γεωργίου Λόρτου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Λόρτος, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 83χρονος χάθηκε την 11/09/2020, από την περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό του, για έλεγχο ΚΤΕΟ.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το πρωί της 12/09/2020, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή του. Από την πρώτη στιγμή, για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκαν και οι Εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, συνεργάτη του SILVER ALERT.

Λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού, ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από αστυνομικούς κοντά στην περιοχή του Προμαχώνα, καθώς μπέρδεψε τη διαδρομή του, είχε αποπροσανατολιστεί και το αυτοκίνητό του είχε παρουσιάσει βλάβη. Ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και ο ηλικιωμένος επέστρεψε στην οικογένειά του!

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.