Κ. Μπούμπας προς Υπ. Πολιτισμού: «Πότε θα ενταχθεί η Αμφίπολη στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco;»


Ερώτηση για την ένταξη της περιοχής της Αμφίπολης στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούμπας ανέφερε στην ερώτησή του τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ ,
Το 2018 υπήρξε προς τον Δήμο Σερρών προκειμένου να ενταχθεί η Αμφίπολη στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με την απόφαση 1004/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών διατυπώθηκε η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου για την ένταξη της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco μετά από την επιστολή του συλλόγου ‘CLUB SERRES FOR UNESCO’. Μετά την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ Σερρών η απόφαση εστάλη στην Διεύθυνση Αρχαιολογίας του Ν. Σερρών, η οποία απάντησε θετικά.
Πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι εσείς , κ. Υπουργέ όταν υπηρετούσατε σε προηγούμενο χρόνο ως Γενική Γραμματέας Πολιτισμού είχατε διατυπώσει θετική απάντηση στην ανωτέρω προοπτική και περιμένατε σχετικό αίτημα το οποίο αποδεικνύεται από τα παραπάνω. Πέρασαν 2 χρόνια όμως και παρόλα αυτά η πρόοδος στο ζήτημα της παρούσας παρατηρείται στάσιμη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για περαιτέρω εξελίξεις.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός :
Πότε σκοπεύετε να μεριμνήσετε για την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών προς ένταξη της Αμφίπολης στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς , της ‘Unesco’ , καθώς οι Φίλιπποι Καβάλας έχουν ήδη ενταχθεί σχετικά;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •