Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής: Το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία δεν επαρκεί (Βίντεο)

“Ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών που έχουν προσληφθεί για τα σχολεία στον Δήμο Σιντικής δεν επαρκεί” τονίζει μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σιντικής Μαρία Ιωαννίδου.

Η κυρία Ιωαννίδου σημειώνει ότι οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για την καθαριότητα των σχολείων σε κανονικές συνθήκες, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας, που καλούνται να κάνουν σχολαστική και τακτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους και τις επιφάνειες των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούν τις λαϊκές οικογένειες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες, τους μαθητές να οργανώσουν την αγωνιστική τους διεκδίκηση.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των φορέων του γονεϊκού κινήματος για:

· Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.

· Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό με το πρώτο κουδούνι.

· Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

· Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του κράτους σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κ.ά.)

· Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε δήμο και διασύνδεση τους με τα σχολεία.

· Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

· Πρόγραμμα σχολικής στέγης για ασφαλή σχολεία με επάρκεια σε χώρους εκπαίδευσης και αναψυχής μαθητών.