«Κανένας κίνδυνος για τα μελίσσια από τους ψεκασμούς» διαβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών (Βίντεο)

Με το καλοκαίρι να παίρνει… παράταση και τους ψεκασμούς για τα κουνούπια να γίνονται σε ορισμένες περιοχές, κυρίως εκεί όπου εμφανίζεται αύξηση των κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου, μελισσοπαραγωγοί, έθεσαν στο Infonews24, τον προβληματισμό τους για το εξαιτίας των ψεκασμών μπαίνουν σε κίνδυνο τα μελίσσια.

Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ήταν παραπάνω από ξεκάθαρος.

«Σ’ αυτό το θέμα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνολικότερα, έχουμε μεγάλη ευαισθησία. Όπου υπάρχουν μελίσσια δεν γίνονται ψεκασμοί και σε κάθε περίπτωση τηρείται το πρωτόκολλο πλήρως. Δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τα μελίσσια,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως οι ψεκασμοί σταματούν έγκαιρα και κοντά στους ορυζώνες, καθώς το πρωτόκολλο προβλέπει πόσες ημέρες πριν πρέπει να σταματήσουν οι ψεκασμοί.

«Υπάρχει μέριμνα για όλα. Υπάρχει μια κοινή συνισταμένη που αφορά στους ψεκασμούς, στον τρόπο που γίνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στις κατοικημένες περιοχές, την ευθύνη έχει ο Α’ βαθμός σε συνεργασία πάντα με την ΠΚΜ,» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.